سپر کروز

تاریخچه شرکت صنایع تولیدی کروز:

شرکت صنایع تولیدی کروز در سال 1361 تاسیس شد و در مدت زمانی نزدیک به سی سال به بزرگ‌ترین و اصلی‌ترین تامین‌کننده قطعات در صنعت خودرو ایران تبدیل شد.شرکت صنایع تولیدی کروز در سال 1396 از سوی سازمان مدیریت صنعتی به عنوان پنجاهمین شرکت ایران رتبه‌بندی شد. هم‌اکنون سهامدار کنترلی شرکت صنایع تولیدی کروز، شرکت توسعه صنایع وینارت است.

محصولات شرکت صنایع تولیدی کروز:

برند کروز یکی از محبوب‌ترین و معتبرترین برندهای تولید لوازم یدکی برای انواع خودروهاست. این برند به ویژه در زمینه لوازم یدکی و لوازم جانبی خودروهای آلمانی شناخته می‌شود. لوازم یدکی برند کروز شامل انواع قطعات مختلف مانند انواع سوییچ ، قطعات تزئینی ، قوای محرکه ، داشبورد ، سپر، چراغ ، سنسور و کویل ، سیستم تهویه ، اگزوز و کنترل آلایندگی ، دسته سیم ، نشانگر و مالتی مدیا ، تعلیق و ترمز ، ایربگ و ایمنی ، آیینه و بسیاری محصولات دیگر می‌شود که به بهبود عملکرد و ظاهر خودرو کمک می‌کند و همچنین برند کروز معروف به عنوان تولید کننده تجهیزات ایمنی و آپشن‌ هایی نیز شناخته می‌شود که به خودروها امکانات اضافی می‌دهد. این شامل سیستم‌ های کنترل فرمان، سیستم‌ های ناوبری GPS، دوربین‌ های عقب و جلو، سیستم‌ های صوتی و تصویری، سیستم ‌های ارتباطی بلوتوث و بسیاری از ویژگی ‌های دیگر می‌شود که تجربه رانندگی را بهبود می‌بخشد. با توجه به کیفیت و اعتبار برند کروز، استفاده از لوازم یدکی و لوازم جانبی این برند می‌تواند به تداوم عمر و بهینه‌ سازی عملکرد خودرو کمک کند.

سپر خودرو چیست؟

سپر خودرو یک قطعه پوششی است که در جلوی و عقب خودرو قرار گرفته و به منظور حفاظت از قسمت ‌های حساس خودرو در برابر ضربه و آسیب‌ های مختلف طراحی شده است. این قطعه معمولاً از مواد مقاومی مانند فلز یا پلاستیک ساخته می‌شود و وظیفه‌ ای مشابه یک پوشش محافظ را برای موتور، سیستم ‌های تعلیق و دیگر اجزای مهم خودرو ایفا می‌کند. سپر خودرو همچنین می‌تواند به بهبود آیرودینامیک خودرو کمک کند و تاثیر مصرف سوخت را نیز تحت تأثیر قرار دهد و همچنین سپر خودرو به عنوان یک عنصر طراحیی نیز اهمیت دارد و می‌تواند به ظاهر و استایل خودرو زیبایی بخشد. در برخی از خودروها، سپر‌ها به شکل ‌ها و طرح‌ های متفاوتی طراحی می‌شوند تا به هویت و شناختنی بودن خودرو کمک کنند.

سپر خودرو از چندین بخش اصلی تشکیل شده است که هر کدام وظایف مختصر خاص خود را دارند:

1.سپر جلو (سپر پنجره): این بخش از سپر خودرو در جلوی خودرو قرار می‌گیرد و به عنوان یک محافظ برای موتور و اجزای داخلی مهم خودرو عمل می‌کند. همچنین، بهبود آیرودینامیک و جریان هوا نیز از وظایف آن است.

2.سپر پشت (سپر عقب): این بخش در عقب خودرو قرار می‌گیرد و به حفاظت از تجهیزات خودرو در مقابل ضربه‌ ها و آسیب‌ ها می‌پردازد. همچنین، برای بهبود آیرودینامیک خودرو و کاهش مصرف سوخت نیز نقش دارد.

3.سپر‌های کنار (سپرهای ضربه‌گیر) : این بخش‌ ها در کناره ‌های خودرو نصب می‌شوند و معمولاً به حفاظت از بدنه خودرو در مقابل خطرات و آسیب‌ های جانبی مانند خوردگی ‌ها، خراش‌ ها و ضربه ‌ها می‌پردازند.

4.سپر‌های زیر موتور (سپر‌های زیر): این بخش‌ ها زیر موتور قرار می‌گیرند و به حفاظت از موتور و اجزای زیرین خودرو در مقابل مواد زباله، سنگ‌ ها و آسیب‌ های جاده ‌ای مانند آب و برف می‌پردازند.

این بخش‌های اصلی سپر خودرو نمایانگر تقسیمات مختلف این قطعه حیاتی هستند که به کمک هم باعث حفاظت از خودرو در برابر موارد مختلف می‌شوند.

5.سپر توکار (سپر تخت): این بخش در زیر بدنه خودرو قرار می‌گیرد و به حفاظت از اجزای زیرین مهم خودرو در مقابل ضربه‌ ها، خوردگی‌ ها و آسیب‌ های جاده‌ ای می‌پردازد. همچنین، سپر توکار می‌تواند به کاهش نویز و لرزش ‌های جاده‌ ای کمک کند.

6.سپر موتور (سپر بالایی): این بخش بر روی موتور قرار می‌گیرد و به حفاظت از موتور در برابر خوردگی ‌ها، آلودگی ‌ها و عوامل جوی مختلف می‌پردازد. این سپر همچنین می‌تواند در کاهش نویز موتور نقش داشته باشد.

7.سپر‌های زیر درب‌ ها (سپرهای ضربه‌ گیر درب): این بخش‌ ها در زیر درب‌ ها و اطراف خودرو قرار می‌گیرند و به حفاظت از بدنه خودرو در مقابل ضربه ‌ها، خوردگی ‌ها و آسیب ‌های ناشی از استفاده روزانه می‌پردازند.

8.سپر‌های زیر تصادفی (سپرهای فرمان): این بخش‌ ها در قسمت جلویی و پایینی خودرو قرار می‌گیرند و در صورت تصادف، به حمایت از قسمت ‌های حساس مانند موتور و سیستم‌ های تعلیق خودرو کمک می‌کنند.

سپر کروز:

شرکت صنایع تولیدی کروز توانسته از سال 90 با تولید داشبورد و سپر خودروهایی از قبیل 405، 207، کوییک، ال 90، رانا و… برنامه تولید خود در این حوزه را ارتقا دهد. در کروز تولید سپر و داشبورد از سال 90 آغاز شد و به دلیل گرانی قیمت و حجیم بودن قطعات لازم جهت واردات، از همان ابتدا این دو محصول بومی سازی شده بود . شرکت کروز تامین کننده سپر جلو و عقب بسیاری از خودروهای داخلی مانند ساندرو، رانا، 207 و… هستیم. همچنین برخی از خودروها مانند بسترن، 2008 و… که قطعات آن به صورت وارداتی هستند در خطوط هایتک کروز رنگ شده و به خودروساز تحویل داده می شود همچنین خط رنگ هایتک  تمام رباتیک بوده که سبب دقت بالا در پاشش و مرغوبیت رنگ آمیزی حاصل از آن می شود. در این خط تولید برای تامین نیاز به موقع خودروسازان و بازار تعداد دستگاه های تزریق متناسب با آن بوده و علاوه بر آن از تجهیزات نوین بکار گرفته شده است

نتیجه گیری:

ترکیب این بخش ‌های مختلف سپر خودرو باعث حفاظت از مهمترین قسمت‌ های آن می‌شود و در کل به ایمنی، استحکام و زیبایی خودرو کمک می‌کند. سپر خودروها در مقابل آسیب‌های مختلف مانند ضربه ‌های جاده، سنگ‌ ها، زبانه ‌ها و حتی شرایط جوی نیز محافظت می‌کنند. بنابراین، وجود سپر باعث کاهش احتمال وقوع خسارت به قطعات حیاتی خودرو و در نتیجه کاهش هزینه‌ های تعمیر و نگهداری می‌شود.در کل، سپر خودرو یک قطعه مهم و حیاتی است که در کنار عملکرد محافظتی، تأثیرات زیبایی و طراحی نیز دارد و به بهبود ایمنی و استحکام خودرو کمک می‌کند.